account_circle
search

Faculty of Administrative and European Studies

thumb_up 2164
Vaka Đurovića bb
81000 Podgorica, Montenegro None
public university

access_time Opening hours expand_more

Monday:
09:00 - 17:00
Tuesday:
09:00 - 17:00
Wednesday:
09:00 - 17:00
Thursday:
09:00 - 17:00
Friday:
09:00 - 17:00

info More info expand_more

About Faculty of Administrative and European Studies

Fakultet za državne i evropske studije u Podgorici osnovan je u maju 2005. godine kao rezultat zajedničkog poduhvata Opštine Podgorica, Fakulteta za poslijediplomske državne i evropske studije iz Kranja (Slovenija), Agencije za lokalnu demokratiju i partnerstvo Crne Gore iz Podgorice i dva fizička lica (iz Slovenije i Italije). Riječ je o ustanovi u mješovitom vlasništvu i jednom od prvih primjera javno-privatnog partnerstva u Crnoj Gori.

Fakultet je 29. marta 2006. godine dobio akreditaciju za rad i za tri studijska programa od Savjeta za visoko obrazovanje Vlade Republike Crne Gore. Akreditacija se odnosi na jedan dodiplomski i dva magistarska poslijediplomska programa ovog Fakulteta.

Licencu Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore Fakultet je dobio u maju 2006. godine, čime su se stekli uslovi za upis prve generacije studenata u studijskoj 2006/2007. godini.

Svi akreditovani studijski programi ovog Fakulteta javno su priznati (kao i studijski programi bilo kojeg drugog fakulteta u Crnoj Gori), i Fakultet može izdavati javno važeće diplome studentima nakon završenih studija.
Fakultet za državne i evropske studije podržava pokrenute reforme sistema javne uprave u najširem smislu, kao i evro-atlantske integracione procese, koji su već uveliko uzeli maha. Fakultet svoju obrazovnu i naučno-istraživačku misiju obavlja na visokom profesionalnom nivou u saradnji sa istaknutim profesorima i predavačima koji dolaze iz brojnih evropskih država – članica Evropske unije (Velike Britanije, Njemačke, Italije, Slovenije itd.), i koji rade u najvažnijim evropskim institucijama, poput Evropske komisije, Evropskog savjeta, Evropskog suda pravde, Savjeta Evrope itd. Obrazovanjem visoko profesionalnih kadrova i vrhunskim naučno-istraživačkim rezultatima Fakultet na najbolji način daje svoj puni doprinos bržem razvoju zemlje i regiona u cjelini, kao i širokom evropskom povezivanju naučnih i istraživačkih potencijala iz oblasti državnih i evropskih studija.
Fakultet za državne i evropske studije je vodeća regionalna obrazovna i naučno-istraživačka ustanova u oblasti državnih i evropskih studija. Time suštinski podržavа Crnu Goru i zemlje u okruženju u procesu reformi i evro-atlanskih integracija. Кadrovi, koji završe ovaj Fakultet,će biti najcjenjeniji stručnjaci u javnoj upravi Crne Gore, kao i u njenim diplomatskim i drugim predstavništima u svijetu, ali i u privatnom sektoru. Studenti ovog Fakulteta biće njegova najvažnija referenca, a poslodavci – i u javnom i u privatnom sektoru – prioritetno će zapošljavati diplomante ovog Fakulteta. Očekujemo da renome Fakulteta privuči veliki broj studenata i iz drugih zemalja regiona, pa i šire, čime će se Crna Gora uspješno uključiti u međunarodnu podjelu rada, ne samo plasmanom svojih prirodnih resursa, nego i znanja i modela koji će biti relevantni za druge evropske države. Fakultet je povezan sa vrhunskim centrima znanja u Evropi, što omogućava njegov dalji razvoj i razmjenu profesora i studenata koji će se sa diplomom ovog Fakulteta, nakon ulaska Crne Gore u Evropsku uniju, moći nesmetano zapošljavati u svim evropskim državama.

Parking
The company has a parking lot.

workBusiness owner expand_more