account_circle
search

Muzicka Skola "Vida Matjan"

thumb_up 1221
favorite 3
Stari grad br.465
85330 Kotor, Montenegro None
music school

access_time Opening hours expand_more

Monday:
08:00 - 19:00
Tuesday:
08:00 - 19:00
Wednesday:
08:00 - 19:00
Thursday:
08:00 - 19:00
Friday:
08:00 - 19:00

info More info expand_more

About Muzicka Skola "Vida Matjan"

Muzička škola Kotor kao jedna od najstarijih muzičkih škola, zauzima posebno mjesto među sličnim institucijama u zemlji. Osnovana prije 70 godina, ona je kroz sve turbulentne decenije postojanja uspjela da zadrži status ustanove koja baštini prave vrijednosti nacionalne i svjetske muzičke kulture ali i radi na osavremenjavanju i unaprijeđenju nastavnog procesa.
Od 2007.god. škola nosi naziv „Vida Matjan“. Kotor je imao sreću da u njegovo okrilje dođe žena ogromne radne energije,pedagog, muzičar, kompozitor, direktor i utemeljivač škole- slovenka Vida Matjan, čije ime sa ponosom nosi muzička škola u Kotoru.
I danas, nastavnici i saradnici sa uspjehom nastavljaju tradiciju svojih predhodnika, svakodnevnim zalaganjem i trudom doprinose razvoju i napretku ustanove koja je odavno opravdala svoje postojanje i stekla ugled kroz visoke plasmane na državnim i međunarodnim takmičenjima i festivalima.
Smještena u prelijepoj zgradi u srcu starog grada Kotora koji je pod zaštitom UNESCO-a, naša škola je idealno mjesto za sastavljanje mladih, talentovanih muzičkih generacija ali isto tako i pogodna za savremene pristupe muzičkom obrazovanju i šire otvaranje ka lokalnoj zajednici.
Škola od 2010.god. otvara područna odjeljenja u : Risnu, Radanovićima i Lastvi Grbaljskoj.
Trenutno škola broji oko 450 đaka i djeluje oko 42 nastavnika i saradnika na odsjeke za : klavir, duvače, gudače, solo pjevanje, opšti teoretski predmeti...
Muzička škola “Vida Matjan” već par godina za redom za najmlađe organizuje radionice pod nazivom “Muzička bašta”.
Od školske 2015/2016 godine muzička škola sa velikim ponosom se može pohvaliti postojanjem „Kotorske Koncertne Sezone“. U saradnji sa festivalom KotorArt kroz mnogobrojne koncerte i master class radionice, pružamo đacima, profesorima i publici priliku da slušaju i uče od najvećih svijetskih imena klasične muzike. Samim tim, tokom zimskog perioda, škola postaje centar kulturnih dešavanja u gradu i omiljeno mjesto za razvoj ideja, razgovor i druženje.
Puno je učenika završilo ovu školu,mnogi su sa uspjehom nastavili dalje muzičko obrazovanje, neki su postali slavni a neki su na amaterski način nastavili da se bave najljepšom od svih umjetnosti- MUZIKOM.

Keywords

workBusiness owner expand_more