m:tel doo

thumb_up 107277 likes
favorite 200 favorites
Kralja Nikole 27a
81000 Podgorica, Montenegro
phone
Click to show phone
Request for information

m:tel doo Company Information

General information

Kompanija m:tel je u aprilu 2007. godine dobila licencu za trećeg operatora na teritoriji Crne Gore. Vlasničku strukturu m:tel-a čine 51%Telekom Srbija i 49% Telekom Srpske.

Po dobijanju licence za rad mreže mobilne telefonije podignuta je najsavremenija mobilna mreža u do sada vjerovatno nezabilježenom roku od samo 77 dana. Kompanije m:tel je februara 2010. godine dokapitalizovana vrijednošću od 40 miliona eura, što sa početnom investicijom iznosi oko 140 miliona eura.

Misija m:tel-a je da postane značajan telekomunikacioni operator, prepoznat po kvalitetnim uslugama, pristupačnim cijenama, prijateljskom, otvorenom odnosu prema korisnicima, ali i po liderskoj ulozi u uvođenju novih tehnologija i servisa. Ključne vrijednosti naše Kompanije su posvećenost, povjerenje, inovativnost.

Zaposleni su strateški resurs Kompanije. Važnost uloge profesionalno uigranog tima prepoznata je kao ključni faktor uspjeha. U m:tel-u ima oko 230 zaposlenih, čija je prosječna starost 33 godina i od kojih je 41% visoko obrazovanih.

Mreža počela je sa komercijalnim radom 9. jula 2007. godine i do sada je otvoreno 15 poslovnica u 13 gradova Crne Gore. Širenjem mreže prodaje posredstvom distributera, m:tel kao najmlađi operator mobilne telefonije u Crnoj Gori, ima najveći broj prodajnih mjesta.

Za samo pola godine m:tel je osvojio četvrtinu tržišta mobilne telefonije, a danas ima oko 325.000 korisnika mobilne telefonije i oko 3.500 korisnika fiksne telefonije, sa pokrivenošću signalom mobilne telefonije preko 98% populacije.

Pored prepaid-a i postpaid-a, usluga GSM i UMTS mreže, m:tel je građanima Crne Gore ponudio i usluge fiksne telefonije i Interneta zasnovanog na WiMAX tehnologiji. Instalacija WiMAX-a u Crnoj Gori predstavlja jednu od najvećih u regionu (po broju baznih stanica, planiranom broju korisnika kao i pokrivenosti teritorije Republike Crne Gore).

WiMAX je bežična pristupna tehnologija koja omogućava usluge fiksne telefonije i Interneta kako za rezidencijalne tako i za poslovne korisnike.

Kao društveno odgovorna kompanija, m:tel želi da aktivno učestvuje u svakodnevnom napretku crnogorskog društva, dajući doprinos razvoju zajednice, pa se posebna podrška pruža socijalnim, kulturnim, obrazovnim, zdravstvenim i sportskim programima i inicijativama.

Kompanija je kroz sponzorstva davala podršku vaterpolu, košarci i drugim sportovima a bila je organizator i sponzor i mnogih kulturnih manifestacija (Međunarodni filmski festival režije i „Dani mimoze” u Herceg Novom, raznih koncerata na Primorju i Sjeveru Crne Gore). Posebna pažnja se poklanja obrazovanju, tako da su u u više navrata nagrađivani najbolji studenti Elektrotehničkog, Ekonomskog i Pravnog fakulteta.

Samo u školskoj godini 2009/10, kompanija m:tel je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i nauke, pripremila donaciju vrijednu 20.000 eura namijenjenu crnogorskim osnovcima. Donacijom je obezbijeđen školski pribor za 5.000 djaka prvaka sirom Crne Gore, kao i 350 geografskih karata svim osnovnim školama u Crnoj Gori. Dio pomoći namjenjen je i školama za djecu sa posebnim potrebama. M:tel je donator opreme Urgentnom centru Klinickog centra Crne Gore, a nastavlja sa akcijama u zdravstvu i aktivnošću zaposlenih, koji su donirali krv povodom Svjestkog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Svim bebama u Crnoj Gori, koje su došle na svijet 09. jula 2010. godine, poklonili smo po 300 eura.

Svjesni teške situacije u kojoj su se našli građani Crne Gore usljed nezapamćenih poplava, donirali smo sredstva u iznosu 10.000 eura porodicama čiji su domovi stradali u katastrofalnim poplavama.

Kao društveno odgovorna kompanija, u 2011. godini smo izdvojili značajna sredstva za podršku aktivnosti iz oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne inkluzije. Podržavajući kampanju " Govorimo o mogućnostima", JU Centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. Jun” u Podgorici smo poklonili 50 paketa školskog pribora za djecu do 12 godina i donirali finansijska sredstva. Kako je ovo jedini centar u Crnoj Gori u kojem se školuju djeca sa smetnjama u razvoju, odlučili smo da se naša pomoć nastavi i, povodom obilježavanja četvrte godišnjice m:tel-a, Centru smo donirali 10.000 eura.

U 2012. godini, Kompanija m:tel je poklonila opremu za igraonicu najmlađim prijateljima iz Resursnog centra za djecu i mlade “Podgorica”. Kao veliku podršku realizaciji transplantacije bubrega sa živog davaoca, izvršni direktor Mtel-a Vladimir Lučić uručio je donaciju medicinskih aparata neophodnih za postoperativni monitoring bolesnika u vrijednosti 15.000 eura.

Iz godine u godinu učestvujemo u akcijama SMS donacija, pružamo pomoć najugroženijima.Otvaranjem donatorske linije u više navrata, zajedno sa građanima dobre volje, omogućili smo da pomoć stigne tamo gdje je najpotrebnija, bilo da se radi o stanovništvu čija je egzistencija ugrožena prirodnim nepogodama ili liječenju naših sugrađana. Uvjereni smo da je solidarnost veoma važna u teškim trenucima, kako za pojedince tako i za kolektive.

Između ostalog, dobitnicima priznanja “Luča 1” i “Luča 2” – maturantima Gimnazije “Stojan Cerović” – Nikšić, uručili smo prigodne poklone, jer je m:tel kompanija u kojoj su zaposleni najvažniji resurs i želimo da poručimo mladima da znanje vrijedi. Takođe smo podržali održavanje prvog kongresa dermatologa Crne Gore.

Smatramo da treba dati najširu moguću društvenu podršku dobrovoljnom davanju krvi, pa smo i protekle godine podržali akciju „Naših 5 minuta nečiji cijeli život”...

Pomaganje drugima da se razvijaju i ostvaruju životni napredak trajno je opredjeljenje m:tel-a. U ostvarivanju navedenih ciljeva, m:tel će se uvijek pridržavati strategijskog slogana Kompanije “Imate prijatelje!”

Odbor direktora čine predsjednik i četiri člana:

Milenko Dželetović – predsjednik Odbora direktora i član
Aleksandar Radovanović – član Odbora direktora
Goran Vlaović - član Odbora direktora
Jasmina Lopičić - član Odbora direktora
Žika Gojković - član Odbora direktora

Organizacionu strukturu m:tel-a čine sljedeći sektori:

- Sektor za tehniku
- Sektor za korporativne poslove
- Sektor za marketing, prodaju i brigu o korisnicima
- Sektor za ekonomske poslove

Izvršni direktor m:tel-a je Vladimir Lučić.

Menadžerski tim m:tel-a pored izvršnog direktora čine:

- Direktor Sektora za tehniku Zoran Stanišić

- Direktor Sektora za korporativne poslove i direktor Sektora za ekonomske poslove Jasmina Murdoch

- Direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima Milivoje Cerović

- Šef samostalne Službe za ljudske resurse Dragana Ratković

Kompanija m:tel je dio Telekom Srbija grupe, koju čine:

Telekom Srbija
m:tel BiH
m:tel Crne Gore

Kralja Nikole 27a Podgorica

Opening hours
Monday:
08:00 - 20:00
Tuesday:
08:00 - 20:00
Wednesday:
08:00 - 20:00
Thursday:
08:00 - 20:00
Friday:
08:00 - 20:00
Saturday:
08:00 - 20:00
Parking
The company has a parking lot.
Phone number
+38268101994
Linki
Social Accounts
Keywords
telecommunications service provider

m:tel doo Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

A similiar page for your business? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on Yoys - it's simply and easy!
Add your company